WeWork

WeWork, 2010 yılında Amerika’nın New York kentinde kurulmuş, daha çok girişimciler, küçük işletmeler ve start-up’lar tarafından kullanılan paylaşılabilir ofis mekanları kiralayan bir firma. Değeri 2014 yılı itibarı ile yaklaşık 5 milyar ABD Doları olan ve 30’u aşkın ofise sahip WeWork’un 2015 hedefi ofis sayısını 60’a çıkarmak.

Firmanın hedef müşterileri için New York, San Francisco, Boston, Londra ve Amsterdam gibi büyük şehirlerde ofis kiralamak çok pahalı. Çalışan insanlar sürekli seyahat halindeler ve artık tek bir şehirde ya da ülkede çalışmıyorlar. Bu yüzden, paylaşılabilir ofis mekanlarını tercih ediliyor. Sadece Amerika’da paylaşılabilir ofis mekanı kiralayan yaklaşık 800 şirket var.

WeWork’ün 6 tane stratejik pozisyonu (müşterilerin firmayı tercih etme sebebi) var:

  1. Düşük Fiyat Sunmak (ABD’de en düşük fiyatlı paylaşımlı ofis olmayı taahhüt ediyorlar)
  2. Hizmette Farklılaşmak
  3. Müşteriyle Kurulan İlişkiyle Farklılaşmak
  4. Derin Çözüm ve Bilgi Sunmak (Benzer ama farklı uzmanlığa sahip insanlardan oluşturdukları topluluk birbirleri ile bilgi paylaşıyor)
  5. Müşterilerin Birçok Sektörel İhtiyaçlarını Karşılamak (Paylaşımlı Ofislerle ilgili her türlü ihtiyaç)
  6. Aracı Platform (Girişimcileri bir araya getiren tek taraflı bir platform)

WeWork, stratejik pozisyonları ile uyumlu ve müşterilerine sunduğu rakiplerinden farklı değerler ile rekabet avantajı sağlıyor. Firmanın müşterilerine sunduğu en önemli 5 birincil değer şunlar:

Ofislerde Diğer Kişiler / Gruplar ile İlişki Kurma Olanağı (Gelişim)
WeWork, ofislerinde çalışan insanların birbirleri ile ilişki kurarak kişisel ve kurumsal olarak birbirlerinin gelişimine ve yeni kapıların açılmasına katkıda bulunması için büyük gayret harcıyor. Öyle ki, Google, PepsiCola gibi şirketler bile bazı gruplarını yenilikleri takip etmeleri ve çalışanlara danışmanlık yapmaları için WeWork ofislerinde olmasını istiyorlar. Ortak etkinlikler (ortak mekanlarda düzenlenen ve herkesin davetli olduğu doğum günü partileri ve iş başarısı kutlamaları gibi), faal topluluk yöneticileri, uygun yerleşim tasarımları, web tabanlı sosyal uygulama programları, camlı ofisler ve oyun odaları topluluk duygusunu besliyor. WeWork ofislerinde çalışanlar sanki aynı şirkette çalışıyormuşcasına birbirleri ile kaynaşıyorlar.

Tasarruf (Verimlilik)
WeWork, müşterilerine sadece daha düşük maliyetli ofis ortamlarında çalışma sağlamıyor. Müşteriler, edinmesi çok pahalı uzmanlık ve tecrübeyi birbirleri ile paylaşarak ediniyorlar.

Ofislerin Stilli, Tasarımı, Keyifli ve Eğlenceli Olması (Zevk&Eğlence)
İç mekanların genişliği, tasarımın şık, hoş ve modern olması, ortak mekanlarda düzenlenen eğlenceli etkinliklerin varlığı, çalışanların işlerine zevk ile gelmesini sağlıyor. Mekanların dekorasyonu farklı tarzda iş yapmayı destekliyor. Kimi masada oturarak, kimileri ise divanlarda kaykılarak çalışıyor.

Seçilen Ofis Konumlarının Merkezi ve Popüler Yerlerde Olması (Kolaylık ve Rahatlık)
WeWork ofisleri metropollerin en merkezi, kolay erişilebilir ve populer semtlerine konumlandırılmış. Örneğin, New York’ta Soho, Meatpacking, Chelsea, Times Square gibi semt ve lokasyonlar tercih edilmiş.

Akıllı ve Yenilikçi İmajı (İmaj)
Yenilikçi iş modeli, düşük fiyatı ve sunduğu yüksek seviyeli etkin değerler ile birçok müşteri kendine çekiyor ve müşterilerine akıllı ve yenilikçi imajı sağlıyor.

WeWork ve yenilikçi birçok firmanın iş stratejisi ile ilgili daha fazla bilgi için sizi eğitimlerimize bekliyoruz.